Categories
Animasi Filem Komik Terkini

James Gunn Dipujuk Balik Untuk GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 3; Terus Kekal Pengarah SUICIDE SQUAD 2!

Guardians of the Galaxy Vol. 3 sebenarnya dirancang untuk tayangan tahun hadapan.

Tetapi disebabkan oleh beberapa Tweet lama sedekad lalu dari akaun James Gunn yang ditularkan netizen, Disney terpaksa memecat pengarah tersebut walaupun dikritik peminat dan dikecam pelakon francais filem itu.

Namun pada awal hari ini, terdapat sumber sahih mengatakan bahawa beliau telak dipanggil semula dan walaupun beliau kini sudah berhijrah ke Warner Bros dan DC Comics untuk menyiapkan filem The Suicide Squad, produksi akan mula untuk filem Guardians of the Galaxy Vol.3 sejurus selepas selesai projek tersebut.

Presiden Walt Disney Studios, Alan Horn telah bertemu James Gunn beberapa kali sebelum ini selepas dipecat serta turut menerima penjelasan dan permohonan maaf dari beliau kini rasmi memilih untuk kembali mengemudi StarLord, Gamora, Rocket, Groot dan Drax untuk meneruskan pengembaraan kosmik mereka di dalam Semesta Sinematik Marvel (MCU).

Walaupun nama pengarah lain seperti Taika Waititi dan Adam McKay pernah dicanang sebagai pengganti beliau, Marvel Studios sebenarnya hanya mahukan James Gunn sebagai pengendali trilogi tersebut sepertimana pernah ditekan oleh Kevin Feige selaku Presiden Marvel Studios.

Leave a Reply

Your email address will not be published.