Categories
Animasi Filem Komik Permainan Video Televisyen Terkini

Pengarah Taika Waititi Lakonkan Watak Suara Droid Pembunuh Upahan IG-88 dalam Siri THE MANDALORIAN?

Kita semua tahu yang pengarah Thor: Ragnarok, Taika Waititi bakal mengarahkah salah satu daripada episod The Mandalorian.

Akan tetapi nampaknya kini beliau akan melakukan lebih daripada itu dan akan mempunyai peranan berwatak dalam siri strim televisyen sulung Star Wars tersebut!

Teraju utama dan penerbit Jon Favreau telah berkongsikan imej eksklusif di belakang tabir menerusi akaun Instagram milik beliau yang mendedahkan Taika Waititi sedang merakam suara sementara di skrin terpampang kelibat droid pemburu upahan, IG-88. Walaupun ini tidak semestinya bermakna beliau akan melakonkan watak suara watak klasik itu yang pertama kali muncul dalam Star Wars Episode V: Empire Strikes Back (1980), ia seharusnya wakar diberikan perhatian oleh kita semua.

IG-88 adalah di antara sebuah droid pemburu dan pembunuh upahan paling merbahaya di serata galaksi Star Wars serta pernah ditawarkan khidmatnya oleh Darth Vader untuk memburu Han Solo dan krew pemberontak Millennium Falcon yang lain.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jon Favreau (@jonfavreau) on

Berikut adalah sinopsis ringkas untuk siri The Mandalorian:

“After the stories of Jango and Boba Fett, another warrior emerges in the Star Wars universe. The Mandalorian is set after the fall of the Empire and before the emergence of the First Order. We follow the travails of a lone gunfighter in the outer reaches of the galaxy far from the authority of the New Republic.”

Selain Taika Waititi, nama-nama pengarah lain seperti Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars, Star Wars Rebels), Deborah Chow (Jessica Jones), Rick Famuyiwa (Dope) dan Bryce Dallas Howard (Solemates) akan turut diberi peluang menerajui setiap episod siri tersebut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.